Bingo!

» Posted by on loka 9, 2013

Bingo!

Vasta Kreikan merestä toivuttuani päätin lähteä viettämään erilaista sunnuntaita. Olen aina ollut viehättynyt bingosta ja siitä järjettömästä vetovoimasta jolla se houkuttelee luokseen ikääntynyttä kansaa. Kahvipakettien rahina, bingotussien kitinä muovitauluja vastaan ja hiljaiset köhähtelyt kaikuivat Jyväskyläläisessä bingosalissa, kun saavuin paikalle. Mitenhän tää toimii? Nyt oli kerrankin nuoriso pihalla kuin lumiukot ja vanhat ketut avustivat. Ostin itseni peliin ja aloin rastittaa. B15, H26, .. Eka peli meni harakoille kun vieressäni istunut rouvashenkilö keräsi rastit riviin ennätysajassa. Palkinnoksi kilahti se perinteinen kahvipaketti. Sitten kerättiin kahta bingoa samaan alustaan. Aloin kiriä, mutta kun kämmenet hiessä venasin C6sta kajahti salin etupuolelta iloinen ”biiinngoo!”. Viitasaarelainen eläkeläisrouva sai kotiin vietäväksi Jyväshyvän tuotepaketin. Meni keksit sivusuun. Mutta jos jotain niin bingo oli aika mukavaa, jopa jännittävää. Seurallista myös, tutustuin vierustovereihini bingotauoilla muitta mutkitta vaikka oikealla istuva entinen hiekkakuski olikin kolme kertaa minun ikäiseni. Nyt pelataan täysibingosta, koko läpyskä täyteen, palkintona olisi Tallinnan risteily kahdelle, hieman paremmassa hyttiluokassa. Hei! Mulla on bingo! B I N G O ! Räpsähti sitten Korpilahdelle bingovoitto!! Ja matka!

Tallinna on tuttu paikka ja laivoillahan on seilattu teini-ikäisestä lähtien, mutta tämä voitto tuntui niin suloiselta että matkasta tulee varmasti ikimuistoinen, ajattelin. Ja tulihan siitä. Koska koulusta oli helppo ottaa vapaata lähdettiin Eetun kanssa Tallinnan toreille heti seuraavalla viikolla. Bussikuljetus Helsinkiin kuului palkintoon ja dösällähän siis mentiin. Linkki oli täynnä niitä samoja bingoavia eläkeläisiä. Pelataanhan laivallakin päivisin yökerhossa bingoa. Satamassa tuli mieleen nuoruusvuosien reissut, laivalle sekoilemaan ja vonkaamaan edes yksi suukko joltain espoolaiselta kimulilta. Oi että oli hauskaa. Nykyään alamittaisten laivalle pääsy on hankalampaa, mikä ei itseä nyt niin haittaa, eipä tarvitse ihmetellä pienten ihmisten toikkarointia, vaan saa keskittyä oleelliseen, eli vuoden viimeiseen kulttuurimatkaan. Otamme tämän Eetun kanssa antropologian kannalta!

Laivalla oli kaikenlaista väkeä mutta viikonloppu houkutteli vanhemman väestön lisäksi paikalle myös iloturisteja, jotka aikoivat tanssia Viki Rostin tahtiin ja juoda ”Sex on the beacheja” koko reissun kunnes kieli on ihan vihreä. Yöks! No. Kyllä me Eetun kanssa maistettiin myös muutama keskiolut, ja juu, tuli syötyä ihan liikaa siellä maankuulussa laivan buffassa. Eihän se mitään michelin safkaa ole mutta kolmella kympillä sai syödä kyllä ihan kivasti kaikenlaista keskinkertaista herkkua. Espoolaiset tädit jätettiin tällä kertaa ihan omaan rauhaansa ja petiinkin painuttiin jo hyvissä ajoin. Tallinnaan oli hinku, ei tallinnan aalloille. Aamulla laiva saapui satamaan ja olimme ekojen joukossa ulkona. Koko päivä aikaa ihmetellä Tallinnaa ja sen monia tarjottavia. Kaunis vanhakaupunki lumoaa rahvaan miehenkin ihan joka kerta. Tuliaisiksi pukin konttiin perheenjäsenille (niille pienille) osti kaukaaviisas vanttuita ja sukkia. Itselle oli pakko ostaa pellavainen saunatakki, oli niin mehevä pakkaus ja kohtuuhintainen. Nyt on kylpyhommissa tasoa! Shoppailussa ei kauaa nokka tuhissut, leijonan osan päivää käytimme vaelteluun ja museointiin. Mukavaa oli, ja maittavaa, poikkesimme erinomaiseen ravinteliin pitkälle lounaalle, meren antimia eestiläiseen tapaan ja viru valgeeta kyytipojaksi, mutta vain kohtuudella.  Kaikkihan siellä Tallinnassa on käyneet, joten ei siitä sen enempää. Teki vaan mieleni jakaa, että kyllä tuollainen bingovoitto, vaikkakin kulunut konsepti, vieläkin ilon saa pintaan. Että eikun bingoon tai sinne matkapoikien lipunvaraustoimistoon!

Be Sociable, Share!